Op zondag 2 augustus vond de tweede vrijwilligersdag plaats. De dag startte met hevige buien. Maar van de 8 vrijwilligers die zich hadden opgegeven haakte niemand af. Echt geweldig! Gelukkig werd het tijdens de werkzaamheden weer droog. De vrijwilligers verzamelden zich op de parkeerplaats aan de Zwaardijk om het laatste deel van het ruiterspoor op traject Zwaardijk te snoeien. De takken die over de paden groeiden werden met (telescopische) snoeizagen tot op de boomstam afgezaagd. Hierdoor ontstaan extra brede paden waarover in de toekomst eventueel een bezand ruiterpad kan worden aangelegd.

“Het is best zwaar werk, maar heerlijk om even fysiek bezig te zijn in de buitenlucht” zegt een van de vrijwilligers. “Het is gezellig, je leert mensen kennen en als we te paard willen genieten in dit bos, zullen we af en toe onze handen uit de mouwen moeten steken”. “Wat is nou 2½ uur?!….helemaal niets toch?” lacht ze.

De Stichting is blij met dit enthousiasme en wil graag verder met het nieuw aan te leggen spoor aan de Hoogvlietsekerkweg.

Afgelopen zondag zijn op deze route de eerste 10 ruiterpalen in de grond gezet. Helaas zijn de paden nog niet goed begaanbaar door overhangend groen en obstakels op de grond. “Dat wordt onze volgende klus”, zegt Rob Littel, voorzitter van de Stichting. “Daarom organiseren we zaterdag 28 augustus de 3e vrijwilligersdag, om snoeiwerkzaamheden uit te voeren aan de Hoogvlietsekerkweg”.

We hopen jou de 28(weer) te ontmoeten en bedanken iedereen die er was nogmaals voor hun inzet.

Aanmelden als vrijwilliger kan via de mail: info[at]ruiterpadenalbrandswaard.nl

Ruiterroutes